I am leaving on a jet plane

In a few hours we’re off to this lovely place, One of the best guys in the world is getting married, a big little 6-year old needs a birthday present and a more or less-done graduate needs a little champagne. Have a nice evening while we’re flying just a little bit north!

pic, Stockholm by night – google.com

 

Advertisements

2 comments

 1. londonemma

  Hej Stella!
  Tack så mycket! :) Jaha, vad roligt! Jag antar att du har varit här i London innan, så du gör rätt i att flytta hit!!
  Ja, jag sökte ca 10 jobb, alla i butik. Inte bara klädaffärer, utan accessoarbutiker, leksaksbutiker osv. Jag visste redan från början att jag inte ville ha ett café/restaurangjobb då arbetstiderna kan vara väldigt jobbiga och lönerna är relativt låga.
  Det är ganska svårt att få jobb, men det kan också vara – som i mitt fall – enkelt. Alla som jag bor med har sökt så många fler jobb än mig och de har inte fått jobb än dock. Jag anser själv att jag hade tur… men något var det ju som cheferna på H&M gillade med mig, haha.
  Det du ska göra för att vara säker på att ditt CV kommer i rätta händer är att alltid fråga efter managern (chefen) i butiken och lämna ditt CV personligen till honom/henne. Du ska också säga att “det är MIG ni vill ha, jag är den rätta för det här jobbet!” Alltså vara så osvensk som möjligt ;) Det kan ta flera veckor för de flesta företag att höra av sig, det är inte alls ovanligt. Men gå gärna tillbaka till de ställen som du jätte gärna vill jobba på och tjata!
  Jag hittade mitt första rum på londonsvenskar. Men nuvarande lägenheten hittade jag och min kompis på Gumtree. Där lägger ju alla mäklare och privata landlords ut sina lägenheter/hus. Likaså de som söker efter en till roommate.
  Hoppas det blev lite klarare för dig! Jag önskar dig ett stort lycka till med flytten, och hör gärna av dig om du har fler frågor eller om du bara vill lära känna nytt folk här i London :)
  Ha det gött! Och tack än en gång!
  Emma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s